Smycken

Tips, fakta och vägledning om smycken

Guldring - fakta och tips

En guldring är dyrare än en silverring och guldet har historiskt sett mycket hög status. Vitt guld och platina är populära alternativ till guldringar.

Vem tackar nej till en dyrbar guldring? Guldet har en lång historia bland smycken och materialet väcker känslor. Det finns både dyra och billiga guldringar på marknaden – förlovningsringar hör till de billigare varianterna medan vigselringar och designringar av guld brukar kosta minst det dubbla jämfört med en förlovningsring.

Billiga guldringar

Billiga guldringar finns det gott om på nätet, men akta dig för oseriösa återförsäljare. De billiga guldringarna finns i prisklasser från 200 kr och uppåt. De blir naturligtvis dyrare om de utrustas med ädelstenar och diamanter.

Guldring – färg

Gul är den vanligaste färgen på guldringar, men vitt guld – som påminner om silver – är också ett populärt alternativ till den klassiskt gula guldringen. Vitt guld har emellertid den nackdelen att det inte signalerar samma status som den traditionella guldringen – kanske för att den lätt förväxlas med en silverring. Du som ska sälja guldring av vitt guld måste spara ditt ”äkthetsintyg” från butiken – annars riskerar du att köparen förväxlar den med silver. En vanlig skillnad mellan ringar i vitt guld och silverringar är att en guldring ofta är utrustad med en diamant eller rubin, medan silverringen har kristall.

Tänk på passformen

Passformen är viktig på en guldring – den får inte vara för stor och inte heller för liten. Eftersom fingrarna sväller vid värme och krymper något vid kyla är det dock viktigt att det finns vissa marginaler för fingrarna att skifta tjocklek.

Reklamlänkar