Smycken

Tips, fakta och vägledning om smycken

Navelsmycken - fakta och tips

Att pierca sig i naveln har länge varit populärt; smyckestillverkarna har snappat upp denna trend och tillverkar navelsmycken som aldrig förr. Välsorterade juvelerare säljer såväl billiga navelsmycken som dyrare varianter.

Att pierca sig på naveln har varit modernt i snart ett par decennier. Av den anledningen är utbudet av navelsmycken stort. Navelsmycken finns i olika prisklasser – alltifrån 200 kr och uppåt. Den som vill utrusta naveln med ett guldsmycke i 18 karat lär inte få problem med att hitta rätt navelsmycke.

Välj navelsmycke med omsorg

Navelpiercingar läker ganska långsamt; räkna med ett halvår innan piercingen är läkt till fullo. Därför bör du inte byta navelsmycke under de första månaderna. Om du trots allt väljer att byta navelsmycke bör du göra det mycket försiktigt. Fundera därför en extra gång ifall du letar billiga navelsmycken till en ny piercing. Räknar du i så fall med att behålla smycket ett tag?

Navelsmycken av guld och titan

De flesta navelsmycken är tillverkade av silver, men det finns också navelsmycken av titan och guld. Oavsett material kan smycket anpassas efter din navel, men placeringen kan variera något; de flesta väljer att placera smycket i den övre naveldelen. Men andra placeringar är också möjliga. Tänk på att alltid rengöra smycket med specialtvål.

Reklamlänkar