Smycken

Tips, fakta och vägledning om smycken

Silversmycken - fakta och tips

Silversmycken är storsäljare bland unga konsumenter. De är också populära presentartiklar och kan bäras av både kvinnor och män.

Silversmycken är storsäljare jämfört med guldsmycken – särskilt bland ungdomar. Priserna är överkomliga så länge det inte rör sig om handgjorda silversmycken; dessa är väsentligt dyrare. Silversmycken kan köpas i betydligt fler populära varianter än guldsmycken – silversmycken med namn, silverhalsband, silverörhängen, silversmycken för piercing – ja listan kan göras lång. Däremot finns det fortfarande domäner där guldsmyckena dominerar; det hör t.ex. till god sed att köpa förlovningsringar och vigselringar av guld.

Silversmycken online

Billiga silversmycken – med eller utan design – kan köpas på nätet. Köp alltid hos känd återförsäljare och se i förväg till att äkthetsbevis ingår. Smycken i 500-kronorsklassen och uppåt bör inte köpas på nätet – för säkerhets skull.

Rengöra silversmycken

Det är ingen myt att ett silversmycke kan rengöras med bakpulver. Rengör enligt följande (gäller både designade silversmycken och billigare varianter):

  • Lägg smyckena i en metallskål.
  • Täck botten med metallfolie.
  • Lägg ditt smycke/dina smycken på botten och strö över ett par teskedar bakpulver.
  • Häll på kokande vatten.
  • Ta upp smycket efter några timmar och torka av med en mjuk näsduk eller trasa.

Undvik att rengöra dina silversmycken med tandkräm. Tandkräm innehåller nämligen slipmedel som kan repa dina smycken.

Silversmycken för herr och dam

Silversmycken – exempelvis halsband och örhängen – kan användas av både damer och herrar. Silversmycken för herrar har vanligtvis en speciell design; som manlig konsument är det således viktigt att köpa rätt modell. Utbudet för män är fortfarande begränsat, men detta håller på att förändras.

Reklamlänkar