Smycken

Tips, fakta och vägledning om smycken

Handgjorda smycken - fakta och tips

Handgjorda smycken är mer personliga än masstillverkade dito. Det finns ett fåtal återförsäljare av handgjorda smycken på nätet som erbjuder handgjorda smycken till överkomliga priser.

Den främsta fördelen med handgjorda smycken framför serietillverkade bijouterier är att varje enskilt smycke är unikt; trots att tillverkaren strävar efter att tillverka identiska exemplar kan man alltid skönja unika detaljer hos smyckena. Och inte nog med det. Handtillverkade smycken är ofta mer fantasifulla än serietillverkade – ståltråd och stenar varvas med brickor i silver eller färgad kristall. Formen kan vara enkel, komplicerad eller bohemisk.

Handgjorda smycken online

Du som letar efter billiga smycken som tillverkats för hand kan med fördel göra klipp på nätet. Kolla särskilt in följande återförsäljare:

  • Noani.se – handgjorda smycken i prisklasser från 150 kr.
  • Parlsmycken.com – unika pärlsmycken tillverkade av svenska designers.
  • Vegi.se – stort utbud av handgjorda smycken.
  • Handgjordasmycken.se – stort utbud av handtillverkade smycken med betoning på smycken av silver och sterlingsilver.
  • Bettydesign.se – rikt utbud av handgjorda smycken, däribland namnsmycken.

Det faktum att handgjorda smycken är unika innebär att man inte alltid kan köpa ett likadant smycke ifall smycket försvinner eller förkommer. Detta innebär i sin tur att många tillverkare av handgjorda smycken inte erbjuder lika generösa garantier som etablerade juvelerare som främst säljer serietillverkade smycken.

Reklamlänkar