Smycken

Tips, fakta och vägledning om smycken

Manschettknappar - fakta och tips

Manschettknappar är ett av få smycken som är allmänt accepterade som herrsmycken. Manschettknappar kan vara tillverkade av silver eller guld och pryds ofta av ädelstenar.

Manschettknappar (inte manchettknappar som många felaktigt skriver) är accessoarer som säljs i par. En manschettknapp har funktionen att hålla fast manschetterna på herrskjortor, särskilt på skjortor med vikt manschett.

Manschettknappar i silver och guld

Manschettknappar i silver och guld är inget ovanligt. I formell herrklädsel är manschettknappar av ädelmetaller den enda typ av smycken för herrar som är allmänt accepterade. Det förekommer ofta manschettknapparmed gravyr och knapparna kan också prydas av ädelstenar.

Manschettknappar och humor

Manschettknappar förknippas ofta med formell herrklädsel. Ett tips till dig som vill framstå som lite modernare – utan att göra avkall på det formella inslaget – är att köpa manschettknappar med humoristiska motiv. Exempel på sådana motiv är godisbitar, gitarrer, badrumskranar osv. I Sverige är manschettknappar med tre kronor särskilt populära.

Tänk på att manschettknapparna måste matcha övriga accessoarer såsom slipsklämma och armbandsur.

Populära återförsäljare av manschettknappar

Följande återfösäljare/tillverkare av manschettknappar efterfrågas av svenska män och killar:

  • Skultuna manschettknappar
  • Dako manschettknappar
  • Georg Jensen manschettknappar
  • Sporrong manschettknappar

Reklamlänkar