Smycken

Tips, fakta och vägledning om smycken

Vigselringar - fakta och tips

Vigselringar av guld, titan, platina och vitt guld dominerar marknaden. Välj en bekväm ring – den ska bäras resten av livet. Vigselringar kan köpas billigt online och lite dyrare hos juvelerare.

Det finns inga bestämmelser som anger hur vigselringar ska se ut; visserligen kan man tala om ett ringmode som varierar mellan olika kulturer. I somliga kulturer signalerar t.ex. vigselringen vilken samhällsklass dess bärare tillhör. Härhemma är valet fritt – det är er smak som ska vara utslagsgivande för köpet.

Billiga vigselringar online

De flesta betalar runt ett par tusen kronor för en vigselring. En sådan ring är allt som oftast av guld och damringen pryds i bästa fall av en halv karats diamant. Det är populärt med enkla ringar; de ska vara bekväma och kunna bäras livet ut. Nackdelen med att köpa vigselringar på nätet är att de inte kan provas på förhand – det gäller således att känna till sin fingerstorlek.

Vigselringar av guld, vitt guld och platina

De flesta vigselringar tillverkas fortfarande av guld, men även vigselringar av vitt guld, titan och platina förekommer idag. Nackdelen med vitt guld är att materialet inte kan särskiljas från silver och ringen kan därför uppfattas som en billig silverring. Du som bär en vigselring av silver eller platina får vara beredd på att förklara - och försvara - ditt materialval.

Vigselringar och gravyr är vanligt – inskriptionen i vigselringen innehåller vanligtvis datum för vigseln samt något ordspråk eller citat.

Annorlunda vigselringar

Det finns gott om alternativa vigselringar med spännande design och form – dessa upplevs emellertid som rebelliska och köps ofta av yngre par.

Reklamlänkar