Smycken

Tips, fakta och vägledning om smycken

Smycken online - fakta och tips

Smycken online kostar i genomsnitt 20 procent mindre än smycken i vanlig juvelbutik. Tillgänglighet och utbud är övriga fördelar med onlineköp.

Att köpa smycken online är lönsamt på många sätt. Du som vill undvika risker bör handla i kända juvelbutikers nätshoppar. Tyvärr är priset på nätet i regel samma som i butiken i de fall du handlar från en känd kedjas nätbutik.

Billiga smycken online

Priset är en klar fördel för dig som funderar på att köpa smycken online. En del produkter kostar upp till 40 procent mindre på nätet, men detta är knappast ett genomsnitt. I snitt ligger prisskillnaden mellan nätbutiker och vanliga juvelbutiker på ca 20 procent. Det lägre priset förklaras av att man kapar alla mellanhänder, som alla vill tjäna en slant på kuppen. Övriga fördelar med att handla smycken på nätet är tillgänglighet och utbud.

Vem väljer köpa smycke online?

Det finns en stor grupp människor som alltid vill känna på det de köper. Dessa kan aldrig tänka sig att handla smycken online. De flesta som handlar smycken på nätet är vana internetanvändare, ofta under 35 år. Gruppen kan inte göras mer specifik – alltifrån män som vill glädja sina fruar till unga tjejer som vill spara ett par kronor på att handla online.

I Sverige köper vi särskilt följande smycken online:

  • Snösmycken (online och i fysisk butik)
  • Björg Smycken (finns både online och i vanlig märkesbutik)
  • Efva Attling smycken (online och vanlig butik)

Reklamlänkar