Smycken

Tips, fakta och vägledning om smycken

Halsband - fakta och tips

Halsband av silver och guld är populära, men även pärlhalsband säljer bra – i synnerhet bland nickelallergiker. Kombinera gärna olika metaller i samma halsband – till och med guld och silver.

I Sverige föredrar vi av okänd anledning billiga halsband såsom Peace halsband och halsband av enklare metaller. I andra länder är ädelmetaller i kombination med rubiner och diamanter storsäljare.

Silverhalsband - uppskattade smycken

Halsband är universella smycken som kan användas av såväl människor som djur, man som kvinna. Halsband av guld eller silver är populära, men det finns mängder av andra sorter; halsband av silke och läderhalsband efterfrågas också. Halsband av pärlor duger alltid, men pärlhalsband används än så länge bara av kvinnor. Silverhalsband är däremot storsäljaren bland ”finhalsbanden”.

Halsband av guld eller silver?

Silverhalsband säljer bättre än guldhalsband, troligtvis pga. priset. Klassiska silverkedjor med ett smycke (som köps separat) säljer bäst, men silverhalsband kan även säljas i ”paket” bestående av matchande ring, halsband och örhängen. Det går naturligtvis också bra att blanda metaller – till och med guld och silver kan förenas i samma smycke.

Design halsband

Halsband med speciell design – t.ex. handgjorda halsband – är något dyrare än massproducerade varianter. Du som köper dyra halsband bör in i det längsta undvika nätshopping.

Halsband online

Exklusiva halsband är inte särskilt populära i Sverige i en internationell jämförelse, vilket förklarar varför många halsband i Sverige trots allt köps online; många turister anser f.ö. att den typiske svensken hellre köper halsband till sin hund än till sig själv. Populära halsband som säljs som efterfrågas i Sverige är:

  • Hunter halsband. Storsäljare av djurhalsband för hund och katt. Onlineköp rekommenderas.
  • Peace halsband. Rebelliska halsband – populära bland vänstergrupper. Ingen risk med onlineköp.
  • Hello kitty halsband. Söta och glittriga halsband från Japan. Inga dyra metaller eller ädelstenar. Mycket billiga halsband som med fördel kan köpas online.
  • Hope halsband. Billiga silversmycken eller enklare smycken. Du som väljer ett halsband från Hope stödjer Barncancerfonden genom ditt köp.
  • Bismark halsband. Exklusiva halsband av guld eller silver – bör köpas i fysisk butik.
  • Vintage halsband. Märkeshalsband av budgetvariant. Köp gärna online.

Reklamlänkar