Smycken

Tips, fakta och vägledning om smycken

Namnhalsband - fakta och tips

Namnhalsband är den vanligaste typen av namnsmycken. Namnhalsbandet är en populär present, men det kan även bäras till såväl formell som informell klädsel. Skådespelerskan Carrie har t.ex. setts bära namnhalsband.

Namnhalsband är populära smycken hos barn och vuxna. Namnhalsband är fina presenter som fungerar både som julklapp och födelsedagspresent, men kanske allra bäst som doppresent till små barn som - i kyrklig bemärkelse - tilldelas sitt namn i samband med dopet. Fördelen med namnhalsband är att de passar både pojkar och flickor, vilket gör att doppresenten blir både lyckad och personligt hållen.

Namnhalsband med alla namn

De flesta återförsäljare av namnsmycken, däribland halsband, har en standarduppsättning av halsband med de vanligaste namnen. Du som vill specialbeställa namnhalsband med lite ovanligare namn får i regel betala en slant extra. Namnhalsband med ädelstenar förekommer förstås också, naturligtvis med högre priser än t.ex. silverhalsband.

Namnhalsband hos Carrie i Sex and the City

Den populära skådespelerskan Carrie i serien Sex and the City har i flera avsnitt setts bära namnhalsband. Av denna anledning har namnhalsband blivit accepterade även bland modemedvetna vuxna. Således går det att köpa namnhalsband i guld, silver och åtråvärd design hos de flesta juvelerare.

Reklamlänkar