Smycken

Tips, fakta och vägledning om smycken

Silverringar - fakta och tips

Silverringar är billigare än guldringar, men silver ska dock inte uppfattas som en budgetmetall när man talar om smycken. Det finns snygga designringar i silver som kostar flera tusenlappar.

En silverring är betydligt billigare än en guldring; priset på silverringar är lägre än på guldringar vilket gör silverringen till ett utmärkt vardagssmycke. Det är dock ingen nackdel att använda silverringar även på fester.

Billiga silverringar

Många män undviker gärna att ge bort silverringar till sina älskade eftersom många kvinnor upplever dem som billiga presenter. Dock bör man komma ihåg att silverringar också finns i synnerligen läckra kreationer. Silverringar kan köpas för under 200 kr, men designringar av silver kan lätt kosta flera tusen. Silverringar med gravyr eller text brukar t.ex. kosta mycket mer än ”blanka” silverringar.

Silverringar för herr och dam

Silverringar finns för både kvinnor och män. Det är brukligt att de används som vardagssmycken av båda könen – i vissa sällsynta fall används silverringar även vid förlovning.

Silver oxiderar – rengör ringen väl

Silver rostar inte, men oxiderar. Därför måste silverringar vårdas med särskilt putsmedel för att de ska förbli blanka. Oxiderat silver används ibland i designsyfte på silverringar. Silvret har då olika färgtoner på olika ställen.

Reklamlänkar